perjantai 11. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen vastoinkäyminen

Mutta ei varmastikaan viimeinen! Eilen saatiin puhelu, että emme saakaan kaivaa maalämpöä tontin sijaitessa pohjavesialueella. Voihan nenä. Eipä auttanut muu kuin ruveta miettimään vaihtoehto B:tä ja ryhtyä tuumasta toimeen. Vastaavan mestarin kanssa tulimme siihen tulokseen, että sähkölämmityshän se nyt sitten tulee. Eli tiedossa on ahkeraa takan lämmitystä :)

Huomenna menemme koko perheen voimin tontille, me naiset kuitenkin tyydymme vain ihmettelemään ja ihastelemaan miesten töiden tekoa. Tiedossa on jälleen kerran puiden kaatamista, risujen roudailua ja tällä kertaa myös vähän mittailuja. Autotallin paikkaa joudumme nimittäin siirtämään kauemmas talosta ja tontin rajasta, ei onneksi paljoa. Ja jottei elämä olisi liian helppoa, kääntelimme ja vääntelimme talon paikkaa vielä vähän ja nyt se on lopullisesti päätetty ja laitettu rakennuslupa hakemukseen, jonka jätämme alkuviikosta.

Seuraava suurempi päätös onkin sitten talon lopullinen värisävy. Harmaa siitä tulee, mutta mikä harmaa. Ei liian tumma, muttei liian vaaleakaan. Se ei myöskään saisi taittaa siniseen. Värikarttojen kanssa siis ulos pällistelemään ja päätöksiä tekemään. Myös takka pitäisi kohta olla valittuna. Ajattelin seuraavaksi jakaa takkamietiskelyt täällä teidän kanssa. Nyt painun pehkuihin, jotta jaksan huomenna seurata muiden työntekoa ;)

Oikein mukavaa viikonloppua!

XOXO,
Sara

torstai 10. huhtikuuta 2014

Tontilla tapahtuu

Täällä on pitänyt vähän hiljaista. Syynä siihen on kun en ole itse päässyt tontilla kolmeen viikkoon käymään leikatun jalan takia. Vihdoin eilen minäkin pääsin sinne katsomaan missä mennään, ja hyvältähän siellä näytti! En meinannut enään tunnistaa meidän tontiksi. Maankaivuu työt on alkanut ja tie alkaa näyttämään pikkuhiljaa tieltä. Puita on kaadettu paljon, mutta edelleen kaadettavaa löytyy. Talon paikka on nyt lyöty virallisesti lukkoon ja rakkennuslupa jätetään ensiviikolla. Toisin sanoen hommat etenee ja vauhdilla.


Sähkö- ja vesisopimukset tehtiin tällä viikolla ja eilen sinne olikin käyty viemässä jo kaapeleita ja tiesmitämuutamistäenmitäänymmärtänyt. Onneksi mieheni on kärsivällinen ja selittää minulle asiat juurtajaksaen niin, että ymmärrän mistä on kyse. Mieheni on myös ollut tontilla poikkeuksetta päivittäin hommissa ja pitänyt minut näin ajantasalla jokaisesta pienimmästäkin asiasta mitä siellä tapahtuu.


Talon paikka vaihdettiin viimetipassa vähän eri kohtaan ja vieläpä peilikuvaksi alkupäräisestä suunnitelmasta, joten tämä ahkerien puiden kaatajien tukkipino täytyy nyt siirtää vähintään 5 metriä sivummalle ja tuolta takaa kaataa puita vielä lisää. About tuon hiekkakasan kohdille tulee meidän pääsisäänkäynti ja etuterassi. Autotallin paikka on myös lyöty lukkoon ja piirrustuksia alettu tekemään. Emme kuitenkaan vielä ala rakentamaan tallia, mutta haemme jo luvat sillekin valmiiksi.

Mahtavaa, että tänä viikonloppuna minäkin pääsen tontille jo tallustelemaan, hommia tuskin vielä pääsen puolikuntoisen jalan kanssa tekemään. Mutta enköhän vielä kerkiä ;) Loppuun vielä muutama kuva tontilta.






   
Tie talolle




Tähän kuvaan on hyvä lopettaa, aurinkoista kevät päivää!

XOXO,
Sara
























torstai 3. huhtikuuta 2014

Pikakuulumiset: Missä mennään?

Tontilla on puita kaadettu ja risuja raivattu oikein urakalla. Tuleva viikonloppu käytetäänkin vielä tontin siistimiseen nimittäin maanantaina alkaa kaivuutyöt. Ja tämähän tarkoittaa sitä, että talon lopullinen paikka on päätetty. Piirrustukset talosta ja tontin pohjasta laitan tänne heti kun saan viralliset versiot koneelle niin ei siellä ruudun toisella puolella tarvitse arvuutella mitä tuleman pitää :)

Talo sijoittuu tontille niin, että olokeittiön suurista ikkunoista paistaa aurinko lähes koko päivän sisälle. Olen niin innoissani siitä tulevasta valon määrästä. Makuuhuoneet jäävät toiselle puolelle taloa, eli varjoisammalle puolelle. Terassi taas pääsee kylpeemään myös auringossa, ihanaa!
Olen jo kovaa vauhtia suunnitellut tulevaa pihaa, kaiken sisustussunnittelun ohessa. Olo on kuin lapsella karkkikaupassa.

Olemme myös päättäneet samaan syssyyn piirtää autotallin sekä pihalle sijoittuvan grillikatoksen pohjat sekä hakea rakennusluvat. Heti niitä ei aleta rakentamaan, mutta ompahan sitten luvat ja suunnitelmat jo valmiina. Jonkinnäköisen autokatoksen kuitenkin teemme ennen tallin valmistumista.

Tässäpä oli sekametelisopan muodossa pikakuulumiset siitä missä mennään. Myöhemmin tulossa postausta takan valitsemisesta sekä talon lopullisesta värisävystä, joka täytyy olla pikkuhiljaa jo selvillä.

XOXO,
Sara