perjantai 28. maaliskuuta 2014

SKÅL

Nyt on aika skoolata, nimittäin kauppakirjat tontista on allekirjoitettu ja projekti voi virallisesti alkaa!


Työtkin aloitimme tänään eli puita on kaadettu. Ai että tuntuu hyvältä!
Tässä vielä kuva lähtötilanteesta, oikein aurinkoista ja mukavaa viikonloppua!


XOXO,
Sara

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Planialaiset

Kun päätös rakentamisesta oli tehty, piti seuraavaksi valita talotoimittaja. Rupesimme katselemaan eri firmojen valikoimia ja rajasimme vaihtoehdot meidän tarpeiden mukaan. Toiveemme olivat yksitasoratkaisu, 3-4 makuuhuonetta, tilava kodinhoitohuone, avarat oleskelutilat, kaksi vessaa (joka muuten tuotti suurta haastetta!) ja tietenkin sauna. Neliöitä ei saisi olla hukattavaksi, vaan juuri sopivasti meidän pienelle perheelle eli about 120-150m2 välillä. Minulla oli myös vaatimus, että keittiöön täytyy ehdottomasti saada saareke. Pitkän etsiskelyn lopputuloksena löysimme pienellä muokkauksella täydellisen pohjaratkaisun, jonka kanssa marssimme muutamalle eri talofirmalle pyytämään tarjousta. Tarjoukset läpikäytyämme ja asiaa tarkkaan harkittua, valikoitui meidän talotoimittajaksi plania.


Energy Front Page
Kuva täältä


Ja näin meistä siis tuli planialaisia. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Meidän kaikki toiveet on otettu huomioon ja piirrettäväksi lähti juuri sellaiset luonnokset kun olin unelmissani vain kuvitellut. Planialla he saivat myös meidät tuntemaan itsemme tärkeiksi ja jaksoivat kärsivällisesti kuunnella jokaisen pienen viilauksen jonka halusimme vielä tehdä ja muokata ennen lopullisia virallisia piirrustuksia. Nyt siis odotellaan rakennusluvan myöntämistä ja virallisten piirrustusten saapumista.




 Hankintasopimuksen allekirjoittaminen teki tästä kaikesta vielä enemmän todentuntuisempaa, enkä voisi olla enempää innoissani. Elementtien saapumisen sovimme viikolle 28. Talohan meille ei tule avaimet käteen periaatteella vaan Planian asentajat kokoavat talon meille ulkoa päin lähes valmiiksi, jotain sieltäkin kuitenkin jää meidän hommaksi. Sisätyöt ja tietenkin edeltävät pohjatyöt teemme täysin itse.


Pikkuneiti täysillä mukana projektissa

Kotiläksyksi saimme Planialta suunnitella mihin haluamme vesi- ja sähköpisteet niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Myös takka pitäisi pikkuhiljaa olla valittuna. Eikun siis mies, kuvastot ja pohjapiirrustukset kainaloon ja suunnittelu hommiin! 








XOXO,
Sara


tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ensi askeleet

Ensimmäinen vierailuni tontilla sen jälkeen kun välittäjä soitti "onneksi olkoon, tarjouksenne on hyväksytty". 


Fiilis oli aika huikea, se olisi pian virallisesti meidän. Sinne rakennettaisiin meidän tuleva talo, meidän koti.

Toisaalta, tontilla tallustelu tuntui enemmän metsäretkeltä. En hahmottanut rajoja enkä tontin muotoa. Puhumattakaan siitä kuinka iso tontti oikeasti olikaan. Puita oli puiden perään ja maasto epätasaista. "Talon olisi tarkoitus tulla tänne reunaan" ja "Haluatko autotallin tänne vai tuonne" kuului kysymykset mieheni suusta. Itselleni ne sillä hetkellä kuulosti enemmän heprealta kuin järkeviltä kysymyksiltä. Nyt kun on tontilla vierailun jälkeen katsonut pohjakuvaa, hahmotan sen muodon selkeästi. Tiedän myös, että mihin kohtaan talo tulee, noin suunnilleen. Osaan myös vastata kysymykseen, minne haluaisin autotallimme sijoittaa. 

Pienet ja varovaiset ensi askeleet on nyt otettu. Uusi koti 2015, täältä tullaan!

XOXO,
Sara

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Pieni perhe, suuri projekti.

Tästä se lähtee. Intoa ja jännitystä täynnä aloitamme vihdoin taloprojektin.

Voisin sanoa, että etsimme mieheni kanssa pitkään sopivaa tonttia. Tonttia, joka täyttäisi vaatimuksemme. Mutta en sano, koska se olisi vale. Ensimmäinen tontti oli lähes täydellinen: sopivan kokoinen, edullinen ja kaikkea sitä mitä toivoimme. No tämä olikin liian hyvää ollakseen totta, emme saaneet siihen rakennuslupaa, se siitä. Aloimmekin tutkimaan muita vaihtoehtoja samalta alueelta. Emme ehtineet nähdä kuin kaksi tonttia, joista toinen täytti kaikki vaatimuksemme ja se tontti on nyt meidän. Tai virallisesti se on meidän vasta Perjantaina. Samaisena Perjantaina alkaa puiden kaataminen eli taloprojekti starttaa käyntiin!

Blogia aloin kirjoittamaan, koska haluan pitää päiväkirjaa matkamme varrella. Ikuistaa kuvia ja tarinoita eri vaiheilta. Kerätä ylös erilaisia ideoita niin materiaaleista, sisustukseta kuin värivalinnoistakin.
Haluan pitää kauempana asuvat sukulaiset ja ystävät ajantasalla projektistamme. Myös sen takia, että itse olen lukenut paljon erilaisia rakennusblogeja ja kokenut ne oikeasti inspiroiviksi sekä hyödyllisiksi. Toivon, että tästäkin blogista olisi joillekin omasta talosta unelmoiville tai taloprojektin aloittaville mahdollisesti samanlaista hyötyäja muille sitten vain mukavaa luetavaa.

Tervetuloa mukaan jännittävään matkaamme, toivotaan että tästä blogista tulee kiva ja meidän projektistamme hyvä!

XOXO