sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Täyttöä vaille valmiit pohjat

Tämä viikko onkin ollut vähän rauhallisempi kuin edelliset viikot, tontilla ei ole tarvinnut olla joka päivä ja eilenkin mentiin vasta iltapäivällä hommiin. Nyt on saatu muurattua terassipilarit valmiiksi ja viistot anturoiden päälle. Sokkelin sisä- ja ulkopuolet on slammattu ja ahkerat maanrakennus miehet ovat saaneet asennettua patolevyt ulkopuolelle ja styroksit sisäpuolelle.




Tällä viikolla tuli vahvistus paketin saapumispäivästä, joka on 14.7. klo 07.00 ja pystytys alkaa heti kuormanpurun jälkeen, hui! Viikkoa aikaisemmin tontille tuodaan jo alajuoksut valmiiksi ja Planian puolesta joku tulee katsomaan, että kaikki on niinkuin pitääkin sekä tarkistamaan, että täysperäkärryllinen kuorma-auto mahtuu tuomaan elementit.

Nyt marssimme mieheni ja appiukkoni kanssa vielä iltahommiin tontille, sään puolesta ei kyllä yhtään nappaisi, mutta huomenna tuodaan taas kaivinkoneet tontille ja aloitetaan pohjien täyttö sekä takapihan tasoitus ja sitäennen  täytyy terassipilarit vielä slammata sekä piha ja sokkelin sisäpuoli siivota. Nyt siis kumpparit jalkaan, autonnokka kohti työmaata ja hihat heilumaan, jottei siellä menisi koko yötä.

Rauhallista sunnuntai-iltaa muille :)

xx,
Sara

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Pienin askelin eteenpäin

Huh mikä päivä! Aamu alkoi uhkaavasti vesi- ja raekuuroilla, mutta vaihtui hyvin nopeasti aurinkoiseen säähän. Töitä on tehty aamusta iltaan ja sen kyllä huomaa niin kropassa kuin tontillakin. Talkooväkeä oli kiitettävästi joten saimme paljon taas aikaan, kiitos vaan lisäkäsille.


Lounas ja kahvit maistui paljon paremmalta ulkona rankan työn jälkeen.


Terassipilarit on nyt muurattu ja suurin osa risuista poltettu. Oli muuten ensimmäinen itse sytytetty nuotio ja heti leimahti hyvin, olen ylpeä itsestäni! Puita kaadettiin vielä lisää ja sokkelin päälle muurattiin raudat alajuoksua varten. 





Nyt saunan raikkaana pehkuihin, jotta jaksaa taas huomisen päivän ahertaa.

Muistutan vielä, että projektia voi myös seurata instagramin puolella @omakotikullankallis :) sinne päivittelen kuvien muodossa tapahtumia tontilla ollessa.

xx,
Sara



perjantai 20. kesäkuuta 2014

Sähköt paperilla

Sähkösuunnitelma on tehty ja lähetetty. Väliseiniin saattaa tulla vielä pieniä muutoksia, mutta ulkoseinien sähköt on nyt lyöty lukkoon. Huh mikä homma! Pitkän miettimisen ja suunnittelun tulos oli juuri niin kuin halusimme, mutta veikkaan että tulemme vielä monesti kiroamaan pistorasioiden olevan väärässä paikassa, heh.


 Laitoimme pistorasioita myös ikkunoiden päälle kattoon, jotta esimerkiksi joulun aikaan saa paperitähdet tai jotkut muut jouluvalot nätisti ikkunoihin. Laitoimme jokaiseen huoneeseen niin antenni- kuin puhelinpistokkeet. Saapahan sitten tarvittaessa telkkarin sekä netin vaikka joka huoneeseen. Tavallisia pistorasioita tulee parille seinälle per huone. 


Kattolamppujen paikkoja emme vielä päättäneet, alustavasti vain keskusteltiin mihin niitä about tulee. Se onkin sitten jo ihan oma hommansa ruveta niitä miettimään. Täytyy varmasti jonkinlainen alustava sisustussuunnitelma tehdä ensin ja sen perusteella vähän katsoa lamppujen paikkoja, lähinnä oleskelutiloihin. Makkareihin varmasti tulee keskelle kattoa, vai? 

Rankan tonttipäivän jälkeen maistui hiillosmakkara ja juhannussauna, huomenna taas hommat jatkuu, mutta ensin unta palloon. Okein mukavaa ja rauhallista juhannusta kaikille :)

xx,
Sara

torstai 19. kesäkuuta 2014

Tilanneraportti

Ompas vierähtäny aikaa viimeisestä postauksesta. Nyt tontilla onkin sitten tapahtunut ja paljon. Rakennuslupa myönnettiin ja sen jälkeen hommat lähtivätkin vauhdilla käyntiin.





Rakennusluvan myöntämisen jälkeen pohjat kaivettiin loppuun ja ryhdyttiin tekemään anturamuotteja. Nyt anturat on valettu ja sokkelikin on jo melkein valmis. Huomenna olisi tarkoitus muurata viimeinen varvi, jonka jälkeen vuorossa on terassi pilareiden muuraus. 




Juhannus vietetäänkin tontilla töitä tehdessä ja toivottavasti saamme paljon aikaiseksi. Aikaa ei nimittäin ole tuhlattavaksi, paketti kun saapuu jo parin viikon päästä! 

Olemme nyt olleet tontilla lähes päivittäin töiden jälkeen ja viikonloppuisin sitten lähes aamusta iltaan, mies enemmän minä vähemmän. Mieheni on ollut muuraus puuhissa ja itse olen tehnyt risuhommia, tuntuu ettei ne lopu koskaan. Taidetaan saada oma juhannuskokko jos säät sallivat risukasan polttamisen ;) 


 

Kuten vikoista kuvista näkee, on pikkuneitikin päässyt mukaan tontille, niin päikkäreitä nukkumaan meidän paiskiessa töitä kuin piknikille äidin ja serkkupojan kanssa kuorma-auton takalaidalle :)


Olen myös liittynyt instagramiin @omakotikullankallis. Sinne päivittelen kuvia tontin tapahtumista.

Siinä sekametelisopan muodossa tämänhetkinen tilanne.

xx,
Sara