tiistai 5. elokuuta 2014

Lattian rakentaminen

Blogissa on pitänyt hiljaista, tontilla ei niinkään! Raksalla ei ole niinkään ollut minulle tekemistä, joten olemme tyttäremme kanssa lomailleet. Mieheni sensijaan on lähes asunut siellä. Töistä päästyään hän on suoraan suunnannut tontille hommiin ja kotiin hän on tullut vasta pimeän aikaan ja painunut aina suoraan suihkun kautta pehkuihin. En valita, mitä enemmän töitä tehdään sitä nopeammin pääsemme muuttamaan ;)

Lattian rakentaminen on kovassa vauhdissa ja ensiviikon alusta pitäisi lattiavalun jo saapua. Tällähetkellä siellä on styroksit, putket ja raudoitukset laitettuina. Tänään ja huomenna asennetaan lattialämmitys, jonka jälkeen päästään tekemään sähkötyöt. Aika menee siivillä! Antaa kuvien kertoa, missä mennään :)

 
Niin ja blogia voi nyt myös seurata bloglovinin kautta!

xx,
Sara

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Katto pään päällä

Olipas mahtavaa käydä tontilla ja huomata, että kattotiiletkin on jo asennettu. Planialaiset ovat tältä erää valmiita ja pallo on taas meillä.
Talo näyttää heti suuremmalta ja ryhdikkäämmältä. En malta odottaa, että päästään jatkamaan hommia. Seuraavaksi onkin tiedossa sokkelin pinnoitusta ja alapaneelien asennus. Työntäyteisiä viikkoja siis tiedossa!

xx,
Sara

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Lattia mietteitä

Asuntomessuilta saimme runsaasti ideoita etenkin lattioiden pintamateriaaleihin. Taloissa oli käyetty paljon juuri niitä sävyjä, mitä me olemme tulevaan kotiimme miettineet. Nyt kun näki parketit, laminaatit ja laatat käytännössä isoilla pinnoilla, on oikean sävyn valitseminen varmasti helpompaa.
Tässä ajattelinkin käydä läpi meidän vaihtoehtoja tuleviin huoneisiin.

Oleskelutiloihin ja makuuhuoneisiin mielessä on ollut vaalean tammen sävyinen parketti tai laminaatti. Messutaloissa olikin muutama oikeen varteenotettava vaihtoehto. Kumpaa te suosittelisitte lapsi- ja koiraperheeseen, laminaattia vai parkettia?

Tammi parketti, Ellet sandwhite
Lamella Tammi Natur Valkomatta Loc -parketti
Lamella Premium Plus Night Oak -laminaatti
 
Lamella Premium Plus Night Oak -laminaatti

Yllä on kolme vahvaa vaihtoehtoa, joista kaksi alempaa kuvaa on sama lattia, eri valaistuksessa. Sävyiltään kaikki ovat hyvin samanlaisia, mutta se pieni vivahde-ero sieltä erottuu ja tekeekin päätkösestä hankalamman. Antaa siis lattioiden hetken muhia mielessä ja odotellaan, josko joku niistä nousee ylitsemuiden.

Heti projektiin ryhdyttyä päätimme, että keittiöön ja eteiseen haluamme laatan. Olemme miettineet niin suurta kuin pienempää, sekä neliskanttista että suorakulmaista. Jo ennen messuille menoa olimme tulleet siihen tuokseen, että sen tulisi olla suuri. Kysymys olikin sitten, että kuinka suuri. Messuilla ihastuimme molemmat kovasti yhdessä talossa eteisessä käytettyyn 60x60cm kokoiseen laattaan. Ajattelimme laittaa keittiöön ja eteiseen mahdollisesti saman laatan, joten sen tulisi väriltään siis sopia myös muun tilan lattiaan sekä keittiössä keittiön tasoon, joka tulee olemaan tumman harmaa, miltein musta.


Blend Brown 60c60cm

Yllä oleva kuva on napattu asuntomessuilla juurikin tästä kyseisetä suuresta laatasta joka jäi molempien mieleen kummittelemaan. Tässä värissä minua vaan epäilyttää, miten se tulisi sopimaan keittiön työtasojen kanssa. Eteiseen se puolestaan kävisi kuin nappi silmään. Ehkäpä pitäisi metsästää sitten keittiöön vastaavanlainen laatta harmaassa sävyssä. Esimerkiksi tämän tyylinen:


Kuva täältä

Vessojen ja suihkuhuoneen lattiat käyn erikseen omassa postauksessaan, jossa kerään yhteen tilojen kaluste vaihtoehtoja sekä seinien värejä.

Leppoisaa sunnuntai iltaa!

xx,
Sara
maanantai 14. heinäkuuta 2014

Seinät pystyssä

Ennen kuin alan käymään läpi asuntomessujen materiaaleja, on minun hehkutettava jo osittain pystyssä olevaa taloa. Eli tänään aamulla Planian asentajat saapuivat elementtien kanssa ja alkoivat kasaamaan meidän taloa. Paljon ehti jo yhdessä päivässä tapahtua; seinät ovat pystyssä ja kattotuolit sekä päätykolmiot asennettu. Aivan mahtava fiilis, olen niin innoissani!


Jännitin talon väriä todella paljon, näyttääkö se suurella alueella yhtä hyvältä kuin näytepaloissa. Ja kyllähän se näytti, juuri niin kiva kuin kuvittelimmekin.  Ei liian vaalea eikä liian tumma. Ei myöskään siniseen taittava. Nyt voin huokaista helpotuksesta. Yhden kerroksen maalia joudumme kuitenkin vielä siihen laittamaan, mutta se tehdään vasta ensi keväänä. 

Heti kun olin tarkistanut talon värin, kiinnittyi huomioni ikkunoihin. Kuinka pieneltä suuret oleskelutilamme ikkunat näyttivätkään, muista ikkunoista puhumattakaan. Mutta keskeneräistä työtä ei saa arvostella ;) Kolmas asia joka pisti silmään oli, että terassin ja kodinhoitohuoneen ovet olivat menneet väärinpäin, kääk. Hetken panikoituani tajusin kuitenkin ettei sillä ole mitään väliä,  niiden päittäin vaihtaminen onnistuu helposti, huh! 

Pääsinpä samalla reissulla myös ensimmäistä kertaa talomme sisälläkin käymään ja voi vitsi sitä tunnetta, "tänne rakentuu meidän koti". Pystyin jo kuvitella väliseinät paikoilleen ja vähän sohvaa tänne ja pöytää tuonne. Aika huikea ja samalla epätodellinen fiilis tuli ja tulee joka kerta kun plärääm kuvia uudestaan ja uudestaan läpi.

Nyt kuitenkin jätän kuvat rauhaan ja painun pehkuihin leveä hymy huulillani ja toivon, että huominen tulee nopeasti, jotta pääsen taas katsomaan kuinka hommat etenee.

Oikein aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

xx,
Sara

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Aleostokset

Kuten jo aiemmin mainitsin, olen löytänyt pari juttua uuteen, tulevaan kotiimme. Moni varmasti ajattelee, että "nyt jo", mutta kun haluamansa löytää ja vieläpä alennuksesta, on se noukittava talteen. Mielessäni oli ollut jo pidemmän aikaa tietynlainen valaisin ruokapöydän ylle ja kun näin lehdessä samantyylisen lampun, päätin että minun on saatava semmoinen. Muistin, että k-raudassa on myyty juurikin sellaista kun halusin, joten päätin lähteä sinne katsomaan olisiko heidän valikoimassaan vielä kyseistä lamppua. Olipa hyvinkin ja vielä poistomyynnissä, mikä tsäkä! Valitettavasti minulla ei ole parempaa kuvaa lampusta kuin liikkeessä napattu, mutta siitä näätte mistä valaisimesta on kyse.


Samalla reissulla kävin myös maskussa katsomassa ruokailuryhmiä aikanikuluksi ja tsädäm sieltä puolestaan löytyi juuri semmoinen pöytä ja tuolit mitä olimme suunnitelleet ja nekin olivat huimassa alennuksessa. Niitä emme vielä siltä istumalta ostaneet, mutta kyllä me nyt olemme päätymässä siihen, että ne ensi viikolla kävisimme tilaamassa.


Pöytäryhmä ei ole sama kuin ylläolevassa kuvassa, mutta samantyylinen ja idea on sama: massiivisempi valkoinen pöytä ja mustat tuolit kromijaloilla. Kuvasta poiketen meidän (tuleva) pöytämme ei ole kiiltävä ja tuolit ovat PU-nahkaa sekä ilman tuota "kahvaa".

Kolmas löytö oli Vepsäläiseltä Kartellin comonibili säilytyskaluste valkoisena kamppanjahintaan. Tätä tarvitsimme jo nykyiseen väliaikaiseen kotiimme yöpöydäksi meille, joten se pääsi jo heti käyttöön. Sitten uuteen kotiin sijoitamme sen tytön huoneeseen.

Siinäpä ne aleostokset. Nautimme perheen kesken minilomasta mökillä, meillä nimittäin on täysin tonttivapaa viikonloppu! Sunnuntaina kuitenkin suuntaamme Jyväskylään asuntomessuille, joten ensiviikolla tiedossa juttua asuntomessujen tarjonnasta. Oikein aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua!

xx,
Sara


tiistai 8. heinäkuuta 2014

Pakettia odotellessa

Minäpä olin viimeksi hyppäämässä vähän asioiden yli ja alkamassa täyttämään pohjia ennen aikoja. Eli vielä ennen kuin "kuoppaan" ruvettiin heittämään täytettä oli salaojitus ja viemäröinti tehtävä. 

Sunnuntaihin mennessä oli kuitenkin jo etupihan kuopat ja reilu puolet talonpohjasta täytetty. Oli taas täysin erinäköistä kun viikko sitten.Viimeviikolla Planialaiset toivat alajuoksut jo valmiiks tontille ja tällä viikolla ne tullaan  asentamaan. Maanantaihin mennessä meidän on hankittava telineet valmiiksi Planian asentajia varten, joten niitä täytyy alkaa metsästämään vuokralle. Pressut kävimmekin jo onneksi sunnuntaina ostamassa, niin saa ainakin yhden asian vedettyä yli "to do" -listalta.Nyt kun saamme "lomailla" tontilta tämän pariviikkoa, olisi tarkoitus päästä pyytämään keittiötarjouksia. Olenkin jo aika tarkkaan hahmotellut värimaailmaa sekä ominaisuuksia mitä keittiöltämme haluan.

Viikonloppuna tein myös ensimmäiset ostokset tulevaan kotiimme, niistä sekä keittiösuunnitelmista enemmän seuraavaksi, pysykää siis kuulolla ;)

xx,
Sara

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Täyttöä vaille valmiit pohjat

Tämä viikko onkin ollut vähän rauhallisempi kuin edelliset viikot, tontilla ei ole tarvinnut olla joka päivä ja eilenkin mentiin vasta iltapäivällä hommiin. Nyt on saatu muurattua terassipilarit valmiiksi ja viistot anturoiden päälle. Sokkelin sisä- ja ulkopuolet on slammattu ja ahkerat maanrakennus miehet ovat saaneet asennettua patolevyt ulkopuolelle ja styroksit sisäpuolelle.
Tällä viikolla tuli vahvistus paketin saapumispäivästä, joka on 14.7. klo 07.00 ja pystytys alkaa heti kuormanpurun jälkeen, hui! Viikkoa aikaisemmin tontille tuodaan jo alajuoksut valmiiksi ja Planian puolesta joku tulee katsomaan, että kaikki on niinkuin pitääkin sekä tarkistamaan, että täysperäkärryllinen kuorma-auto mahtuu tuomaan elementit.

Nyt marssimme mieheni ja appiukkoni kanssa vielä iltahommiin tontille, sään puolesta ei kyllä yhtään nappaisi, mutta huomenna tuodaan taas kaivinkoneet tontille ja aloitetaan pohjien täyttö sekä takapihan tasoitus ja sitäennen  täytyy terassipilarit vielä slammata sekä piha ja sokkelin sisäpuoli siivota. Nyt siis kumpparit jalkaan, autonnokka kohti työmaata ja hihat heilumaan, jottei siellä menisi koko yötä.

Rauhallista sunnuntai-iltaa muille :)

xx,
Sara