sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Lattia mietteitä

Asuntomessuilta saimme runsaasti ideoita etenkin lattioiden pintamateriaaleihin. Taloissa oli käyetty paljon juuri niitä sävyjä, mitä me olemme tulevaan kotiimme miettineet. Nyt kun näki parketit, laminaatit ja laatat käytännössä isoilla pinnoilla, on oikean sävyn valitseminen varmasti helpompaa.
Tässä ajattelinkin käydä läpi meidän vaihtoehtoja tuleviin huoneisiin.

Oleskelutiloihin ja makuuhuoneisiin mielessä on ollut vaalean tammen sävyinen parketti tai laminaatti. Messutaloissa olikin muutama oikeen varteenotettava vaihtoehto. Kumpaa te suosittelisitte lapsi- ja koiraperheeseen, laminaattia vai parkettia?

Tammi parketti, Ellet sandwhite
Lamella Tammi Natur Valkomatta Loc -parketti
Lamella Premium Plus Night Oak -laminaatti
 
Lamella Premium Plus Night Oak -laminaatti

Yllä on kolme vahvaa vaihtoehtoa, joista kaksi alempaa kuvaa on sama lattia, eri valaistuksessa. Sävyiltään kaikki ovat hyvin samanlaisia, mutta se pieni vivahde-ero sieltä erottuu ja tekeekin päätkösestä hankalamman. Antaa siis lattioiden hetken muhia mielessä ja odotellaan, josko joku niistä nousee ylitsemuiden.

Heti projektiin ryhdyttyä päätimme, että keittiöön ja eteiseen haluamme laatan. Olemme miettineet niin suurta kuin pienempää, sekä neliskanttista että suorakulmaista. Jo ennen messuille menoa olimme tulleet siihen tuokseen, että sen tulisi olla suuri. Kysymys olikin sitten, että kuinka suuri. Messuilla ihastuimme molemmat kovasti yhdessä talossa eteisessä käytettyyn 60x60cm kokoiseen laattaan. Ajattelimme laittaa keittiöön ja eteiseen mahdollisesti saman laatan, joten sen tulisi väriltään siis sopia myös muun tilan lattiaan sekä keittiössä keittiön tasoon, joka tulee olemaan tumman harmaa, miltein musta.


Blend Brown 60c60cm

Yllä oleva kuva on napattu asuntomessuilla juurikin tästä kyseisetä suuresta laatasta joka jäi molempien mieleen kummittelemaan. Tässä värissä minua vaan epäilyttää, miten se tulisi sopimaan keittiön työtasojen kanssa. Eteiseen se puolestaan kävisi kuin nappi silmään. Ehkäpä pitäisi metsästää sitten keittiöön vastaavanlainen laatta harmaassa sävyssä. Esimerkiksi tämän tyylinen:


Kuva täältä

Vessojen ja suihkuhuoneen lattiat käyn erikseen omassa postauksessaan, jossa kerään yhteen tilojen kaluste vaihtoehtoja sekä seinien värejä.

Leppoisaa sunnuntai iltaa!

xx,
Sara




1 kommentti: